Se oferă sprijin pentru producătorii de lapte din zonele defavorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crescătorii de bovine din Vârfurile, Archiş, Brazii, Chisindia, Dezna, Hălmagiu, Hălmăgel şi Moneasa au subvenţii speciale. Centrul judeţean A.P.I.A. Arad aminteşte potenţialilor beneficiari, precum şi publicului interesat, că pot depune, până la 31 august 2011, cererea de plată aferentă anului 2011.

Este vorba despre cea în cadrul „Schemei de plată a ajutorului specific pentru producătorii de lapte de vacă din zonele defavorizate”, finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă.

De acest sprijin comunitar pot beneficia crescătorii de vaci de lapte, persoane fizice, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale.

Solicitanţii trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploataţii la Centrul  Judeţean APIA din Arad str. Fraţii Neumann, nr.10, sau la Centrul  local Gurahonţ. 

Condiţiile de acordare sunt: deţinerea unui efectiv cuprins între 2 şi 15 capete vaci de lapte, inclusiv, pe exploataţie (vaca de lapte se defineşte ca fiind femela din categoria bovine care a fătat cel puţin o dată până la data depunerii cererii, viţelul fiind identificat şi înregistrat în Registrul Naţional al Exploataţiilor – RNE); beneficiarul care solicită ajutorul să fie înregistrat în sistemul de administrare a cotelor de lapte, cu cotă de lapte pentru livrări sau vânzări directe; înscrierea în Registrul Naţional al Exploataţiilor a efectivului de vaci de lapte deţinut în exploataţie; menţinerea în exploataţie a efectivului de vaci de lapte pentru care se solicită ajutor specific anual, până la data efectuării plăţii; permiterea efectuării controalelor potrivit legii, efectuate de către APIA sau de către alte organisme abilitate în acest sens şi situarea sediului exploataţiei în zonele defavorizate din judeţul Arad în comunele : Archiş, Brazii,Chisindia,Dezna, Hălmagiu, Hălmăgel, Moneasa, Vârfurile.

Cuantumul ajutorului specific pe cap de vacă de lapte este de cel mult 250 euro pe cap de vacă şi se calculează după finalizarea verificărilor, prin raportarea numărului de animale eligibile la plafonul de 22.447.205 euro aferent acestei scheme de plată.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite