Se intensifică controalele pentru combaterea muncii la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii trebuie să muncească cu forme legale
Angajaţii trebuie să muncească cu forme legale

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad au anunţat că vor  intensifica acţiunile de control în vederea depistării cazurilor de muncă fără forme legale.

„Aducem la cunoştinţa angajatorilor că odată cu intrarea în vigoare  a noi hotarâri pentru aprobarea Strategiei naţionale privind reducerea incidenţei muncii nedeclarate pentru perioada 2010-2012 şi a Planului naţional de acţiune pentru implementarea Strategiei naţionale, inspectorii de muncă îşi intensifică acţiunile de control”, spune purătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Arad.

Obiectivul general al acestei strategii îl reprezintă diminuarea muncii nedeclarate, încadrarea unui număr cât mai mare de angajaţi cu contracte individuale de muncă în vederea reducerii riscurilor generate de practicarea muncii nedeclarate în toate domeniile economico-sociale.

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă acţionează, cu precădere pentru prevenirea, depistarea şi sancţionarea muncii nedeclarate, urmărind ca prin mijloace proprii să combată şi să diminueze acest fenomen.


„Reamintim pe această cale angajatorilor că primirea la muncă a persoanelor fără încheierea unui contract individual de muncă se sancţionează cu amendă contravenţională de la 3.000 la 4.000 de lei pentru fiecare persoană identificată”, mai spun reprezentanţii ITM Arad.


Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite