Se caută persoane pentru posturile de baby sitter și îngrijitor bătrâni sau bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile din întreaga ţară au şansa să participe la cursuri de calificare, prin proiectul “Şanse egale şi respect pentru femeia din societatea românească“ demarat de Federaţia Sanitas România.

Federatia Sanitas România, în parteneriat cu Ordinulului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România derulează în perioada 01.07.2009 - 30.06.2012 proiectul naţional “Şanse egale şi respect pentru femeia din societatea românească“.

Obiectivul general al proiectului îl constituie promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen în societatea românească şi încurajarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii pentru femei. În cadrul proiectului,  vor fi  organizate campanii de conştientizare, la nivel naţional, în ceea ce priveşte lupta împotriva discriminării şi violenţei şi promovarea drepturilor civile ale femeilor.

Proiectul urmăreşte calificarea femeilor în meserii căutate pe piaţa muncii, asigurându-se creşterea competitivităţii şi facilitarea integrării sociale a acestora, în concordanţă cu aspiraţiile profesionale şi cu necesităţile pieţei muncii in România.

Vor fi calificate 1000 de femei, selectate din toate judeţele ţării, care vor participa la cursuri de calificare/ recalificare, organizate de furnizori autorizati CNFPA din Romania, în următoarele meserii:  baby sitter,  600 de persoane, îngrijitor/ îngrijitoare bătrâni la domiciliu, 200 de persoane, îngrijitor/ îngrijitoare bolnavi la domiciliu, 200 de persoane.

“Toate cursurile sunt gratuite pentru participante, iar la sfârșitul cursurilor acestea vor primi certificate de calificare recunoscute la nivel național și european, avizate de Ministerul Muncii, Familiei și Protecţiei Sociale și Ministerul Educației, Cercetării și Inovării”, a declarat Mihaela Indricău, coordonatorul proiectului. Pentru Regiunea de Dezvoltare Vest cursurile se desfășoară în Arad. Cei interesați pot trimite un mail la adresa: mihaelaindri@yahoo.fr.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite