Arad: Şcoli închise şi dezinfectate şi 48 de bolnavi de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Şcoli închise şi dezinfectate şi 48 de bolnavi de gripă porcină
Arad: Şcoli închise şi dezinfectate şi 48 de bolnavi de gripă porcină

Aradul a intrat în zodia neagră a gripei porcine, după ce 48 de cazuri de îmbolnăviri au fost deja înregistrate. 15 dintre acestea au fost confirmate prin analize, iar restul pe criterii epidemiologice şi clinice.

Unul dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ din municipiu, Colegiul Naţional Moise Nicoară a fost închis pentru şapte zile şi s-a început dezinfecţia, după ce încă două cazuri de îmbolnăviri cu gripa nouă, provenind din clase diferite, au fost confirmate. Orele de curs au fost suspendate iar elevii sunt sfătuiţi să stea la domiciliu în următoarele zile, existând în continuare suspiciuni de infectare în rândul lor.

Un alt caz de infectare a fost confirmat şi la Liceul German din Arad. Pentru alţi câţiva elevi din acest liceu au fost recoltate probe şi se aşteaptă rezultatele în cursul zilei de mâine. Clasa în care a fost depistat elevul infectat a fost închisă şi copiii trimişi acasă.

”Două situaţii speciale sunt la Liceul „Vasile Goldiş” şi la Grădiniţa PP20, unde, câte unul dintre părinţii copiilor au fost confirmaţi ca şi infectaţi cu virusul A H1N1”, a declarat Mirela Aldescu, inspector şcolar general. Astfel clasa de la Liceul Vasile Goldiş a fost şi ea închisă.

Pentru cinci dintre 32 de pacienţi depistaţi cu gripa nouă s-a luat măsura internării în spital, trei dintre aceştia fiind copii.

Încă un angajat al DSP bolnav

Dintre cele trei probe trimise ieri la Institutul Cantacuzino, aparţinând angajaţilor DSP de la laborator, doar una a fost confirmată ca fiind pozitivă. În cursul zilei de astăzi însă mai mulţi medici din cadrul instituţiei dar şi din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi-au colectat probe şi le-au trimis spre analiză la Bucureşti.

În acest moment, practic ne este decimată activitatea. Laboratorul de bacteorologie mai funcţionează cu doar doi medici. Personalul sanitar ne-a fost pur şi simplu înjumătăţit. Cei doi medici vor fi nevoiţi să susţină toată activitatea. Sunt îngrijorată şi în ceea ce priveşte serviciul de urgenţă al Spitalului Judeţean, unde de asemenea s-au mai descoperit cazuri noi de gripă AH1N1“, a declarat doctorul Dana Negru, directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite