Şcoală închisă de gripa nouă timp de şapte zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clasa închisă de gripa porcină este dezinfectată
Clasa închisă de gripa porcină este dezinfectată

Numărul total al bolnavilor diagnosticaţi de la debutul  epidemiei a ajuns la 82, cinci noi cazuri fiind confirmate în ultimele zile, toate formele de boală fiind uşoare şi medii.

Ca urmare a acestor confirmări, cursurile unei clase de la Şcoala Generală „Aron Cotruş” din municipiu au fost suspendate până la finele acestei săptămâni.


Începe vaccinarea


Cele peste 25.000 de doze de vaccin pandemic care au sosit la Arad vor fi repartizate începând de astăzi. „Vaccinul este destinat persoanelor peste 16 ani şi 2.750 de doze sunt destinate angajaţilor Ministerului de Interne”, a declarat Dana Negru, director coordonator adjunct al DSP Arad.
Aceasta a mai adăugat că vaccinarea se va face în trei etape. Astfel, până în data de 10 decembrie va fi vaccinat personalul medico-sanitar şi angajaţii Ministerului de Interne, dar şi studenţii şi  elevii şcolilor liceale şi postliceale.


„În cea de-a doua etapă ce va începe în 11 ianuarie vor fi vaccinaţi restul de elevi şi mai apoi vom trece la vaccinare, în funcţie de dozele disponibile, a altor categorii de persoane cu risc, adică pacienţi aflaţi în evidenţă cu boli cronice”, a explicat Dana Negru.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite