Arad: Şcoala continuă şi după ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul „After School” a devenit o necesitate pentru părinţii arădeni tot mai ocupaţi. Tot mai multe şcoli din Arad oferă servicii contra cost. Părinţii sunt mulţumiţi de faptul că nu mai pierd ore în şir pentru temele micuţilor.

CITEŞTE ŞI:

Arad: Librăriile din Arad s-au aprovizionat cu manuale

Arad: Aglomeraţie mare la grădiniţe

Arad: Ajutor pentru copiii cu părinţi plecaţi

Elevii arădeni rămân tot mai mult la şcoală. În ultima perioadă a crescut numărul solicitărilor venite din partea părinţilor arădeni, de a-şi lăsa micuţii în grija învăţătoarelor şi după orele de curs.
De exemplu, una dintre instituţiile de învăţământ care practică acest gen de program este Şcoala Generală nr. 4 din Arad. Cu bani puţini, părinţii scapă de grija temelor. „Am avut tot mai multe solicitări în acest sens. De program beneficiază elevii claselor I-IV. Aceştia rămân după ore împreună cu învăţătoarele lor, îşi fac temele, mănâncă, se pot odihni sau juca în curtea şcolii. Prin acest program, încercăm să-i ajutăm pe elevii noştri să se şi recreeze. La ora actuală, avem înscrişi în program aproximativ 45 de elevi”, a declarat în această dimineaţă Ioan Mureşan, directorul Şcolii Generale nr 4.

Program extins
În municipiul Arad, există aproximativ opt insituţii de învăţământ înscrise în programul „After School”. De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad ne-au declarat că şi în judeţ, mai precis la Ineu, Nădlac şi Lipova sunt şcoli generale unde învăţătorii rămân cu elevii lor şi după orele de şcoală.
„Instituţiile de învăţământ nu au nevoie de aprobarea noastră pentru a intra în programul «Şcoală după Şcoală»”. Dacă există solicitări din partea părinţilor, conducerea şcolii poate implementa foarte uşor acest program. De regulă, elevii care rămân să-şi facă temele după ore, mănâncă, dorm şi se joacă, tot la şcoală”, a declarat Nicolae Pellegrini, director adjunct al ISJ Arad.

Costuri reduse
Părinţii spun că merită să scoată din buzunar câte 10 lei pe zi, acesta fiind tariful aplicat de majoritatea şcolilor, în condiţiile în care micuţul lor vine acasă pregătit din toate punctele de vedere.
„Lucrez toată ziua, atât eu cât şi soţul meu, de aceea am ales să-mi înscriu băieţelul la acest program şi sunt foarte mulţumită”, a declarat Gabriela Voinea din Arad.

10 - lei pe zi, atât costă programul prelungit „After School” în majoritatea instituţilor. În aceşti bani este inclusă şi masa de prânz a micuţilor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite