Șase persoane care au plasat valută falsă în Arad au fost reținute de procurorii DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii DIICOT
Procurorii DIICOT

Un grup infracțional specializat în procurarea și plasarea de bancnote false în mai multe orașe din țară, printre care și Arad, a fost anihilat în aceste zile de către procurorii DIICOT. Cei șase bărbați au reușit într-un mod spectaculos să falsifice mai multe bancnote de dolari pe care ulterior le plasau prin bănci și casele de schimb valutar din mai multe orașe ale țării.

Potrivit procurorilor DIICOT, cei șase suspecți au reușit să distribuie, în doar câteva luni, zeci de mii de dolari falși. Pentru anihilarea rețelei, procurorii au cerut și ajutorul serviciilor secrete ale Ambasadei SUA de la București, pentru că bancontele erau foarte asemănătoare cu cele adevărate.

După depistarea rețelei, toate bancnotele au fost confiscate. În prezent, procurorii susțin că ar mai exist ape piață câteva sute de dolari false dar încă nu se știe cu exactitate unde anume. Bancnotele în valoare de 100 de dolari, aveau elemente de siguranţă şi erau extrem de bine realizate.

Acestea erau procurate din Bulgaria iar mai apoi erau plasate prin Satu Mare, Arad, Cluj, Prajova și Buzău.
Procurorii de la crimă organizată au depistat reţeaua şi au confiscat unele bancnote, dar nu pot spune exact câte mai sunt şi unde. Un individ a fost imobilizat într-o parcare din Călăraşi, când încerca să vândă 5.000 de dolari contrafăcuţi unor cumpărători, care erau chiar poliţişti sub acoperire.

Alţi 20.000 de dolari contrafăcuţi, gata de plasat, au fost confiscaţi şi este posibil însă ca şi alte banconote să fie deja în circuitul monetar. Nu este pentru prima dată când astfel de falsuri foarte bine realizate vin din Bulgaria în România. Activitatea infracţională a grupului organizat, implicat în traficul cu valută contrafăcută a fost monitorizată de anchetatori în perioada septembrie – noiembrie 2010.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite