Şase familii din Târnova au fost în pericol de a fi evacuate azi noapte din cauza inundaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accesul spre zona turistică Tauţ dinspre Târnova a fost imposibil
Accesul spre zona turistică Tauţ dinspre Târnova a fost imposibil

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a întocmit planul pentru evacuarea a 25 de persoane porovenind din şase familii după ce apele pârâurilor Valea Mare şi Valea Almaşului s-au revărsat.

Ploile abundente din ultimele zile au dus la creştearea alarmantă a cotelor celor două pârâuri şi aseară acestea s-au revărsat inundând grădinile şi curţile a zeci de gospodării.

Zece case au fost aseară izolate de ape, pentru şase familii autorităţile fiind extrem de aproape de a lua decizia evacuării.

”Din fericire nu a mai fost nevoie să trecem la evacuarea efectivă a acestor oameni. După ce ploaia s-a oprit, apele s-au retras şi nu a mai fost nici un pericol”, a declarat în această dimineaţă primarul comunei, Florin Farcaşiu.

Situaţia a fost gravă şi pe drumurile judeţene din zonă, în unele locuri apa ajungând în cursul serii de ieri şi la 50 de cm.

Drumul care leagă Târnova de Tauţ a fost complet impracticabil vreme de mai multe ore în cursul zilei şi serii de ieri.

”Nu mai sunt în prezent probleme grave pentru că încă de azi noapte apele s-au retras puternic. Rămâne să evaluăm pagubele lăsate în urmă de ape pe aceste drumuri”, a adăugat şi viceprimarul comunei, Cornel Gabor.

Din primele estimări, circa 250 hectare de teren arabil de la marginea localităţii Târnova au fost inundate.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite