Arad: Sărbătoarea bulgarilor la Vinga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comuna Vinga a găzduit sărbătoarea tuturor bulgarilor bănăţeni, la care au participat personalităţi şi formaţii artistice din Bulgaria, Croaţia şi România – regiunea Banat (din localităţile Dudeştii Vechi, Deta, Breştea, Sinicolaul Mare, Arad şi Vinga).

Oaspeţii au vizitat Primăria Vinga, unde s-au întâlnit cu primarul Lucian Stoicu şi viceprimarul Ioan Băeşu, care l-a înmânat personalităţilor medalia localităţii Vinga.

Oaspeţii au participat la o paradă  a portului popular pe traseul Grădiniţa de copii de la Vinga până la Biserica Romano-Catolică şi la un simpozion intitulat „140 de ani de la apariţia primelor cărţi de şcoală în limba bulgară”.

Niculae Mircovici, deputat din partea Uniunii Bulgare din România, a declarat: „A fost un simpozion la care au participat mai multe personalităţi de marcă din Arad şi Timişoara şi din partea guvernului bulgar, iar consistenţa a fost dată de valoarea materialelor prezentate. De asemenea, au fost prezentate şi alte personalităţi ale zonei precum Cosilcov, care a fost membru al Academiei din Zagreb, fiind primul academician bulgar înainte ca Bulgaria să aibă academie. Este o mândrie pentru localitatea Vinga şi bulgarii bănăţeni să aibă o asemenea personalitate”.

Formaţiile artistice bulgăreşti, ungureşti şi rromi au încântat asistenţa pe sceana nouă din curtea Uniunii Bulgare din Banat filiala Vinga, iar sărbătoarea bulgarilor s-a încheiat cu un bal la Căminul Cultural din Vinga.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite