Săptămâna Ecumenică de Rugăciune va fi marca în mai multe biserici din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Credincioşii din Arad, mai exact cei din cultele ortodox, romano-catolic, reformat, evanghelic, greco-catolic şi iudaic sunt aşteptaţi la slujbele care vor fi oficiate, în mai multe biserici, cu ocazia Săptămânii Ecumenice de Rugăciune.

Prin această acţiune se doreşte promovarea bunei înţelegeri şi colaborări între cultele religioase.

Zilele trecute, la sediul Protopopiatului ortodox român din Arad, a avut loc întâlnirea reprezentanţilor cultelor religioase din municipiu, care a avut ca scop elaborarea calendarului manifestărilor dedicate acestei activităţi.

Astfel, miercuri, de la ora 17.30, va avea loc prima întrunire la Parohia Romano-Catolică Arad-Centru, urmată joi, de la ora 11.30, de întrunirea de la Parohia Ortodoxă Sârbă. Tot joi, credincioşii sunt aşteptaţi, la ora 17.00, la  Parohia Reformată. Vineri, întrunirea va avea loc de la ora 17.30, la Parohia Greco-Catolică Arad-Centru. Săptămâna Ecumenică de Rugăciune se va încheia duminică, la Catedrala Ortodoxă Veche, de la ora 17.30.


Anul acesta, tema Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştină este inspirată din textul biblic „Şi stăruiau în învăţătura Apostolilor şi în împărtăşire, în frângerea pâinii şi în rugăciune” (Fapte, 2. 42).

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite