Arad: Sacrificaţii autostrăzii se simt abandonaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape şase sute de persoane de la periferia cartierului Alfa, din Arad, aşteaptă de la o zi la alta buldozerele.

Zona fostei cărămidării, aşa cum este ea cunoscută de arădeni, s-a transformat în ultimii ani într-un cartier care adăposteşte aproximativ 600 de persoane, care trăiesc de azi pe mâine. Vestea că viitoarea autostradă le va dărâma cocioabele, ridicate fără autorizaţii, le face nopţi albe acestor năpăstuiţi.

Ignoraţi şi fără sprijin, lăsaţi în voia sorţii

Pe câţiva localnici i-am găsit pe uliţele pline de praf, pe care copiii şi nepoţii lor le străbat cât e ziua de lungă. „Suntem ai nimănui”, spune Elisabeta Lazăr, o arădeancă de 59 de ani. „Nu ştim ce se va întâmpla cu noi. Au venit cei de la primărie în urmă cu două luni, ne-au spus că ne demolează casele, dar nu ştim când. Nu ştim nici încotro să o luăm, ce variante avem”, adaugă femeia.

Pentru a-şi clarifica situaţia, oamenii au încercat să se înscrie în audienţă la primărie, dar fără niciun rezultat. „Am încercat să intrăm în audienţă la domnul primar, să ne spună el ce se va alege de noi după ce ne vor demola casele. Fiecare trage la oala lui, iar noi mai mult ca sigur rămânem pe străzi”, povesteşte Irina Căciulă, de 57 de ani, care locuieşte în zona fostei fabrici de cărămidă de 20 de ani. De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al primăriei Arad, Corina Drăghici, spune că situaţia din zonă este cunoscută şi s-a făcut chiar o evaluare a numărului de persoane ce locuiesc acolo. 

„Trebuie să avem o imagine clară a celor care ar putea beneficia de locuinţe sociale. Nu toţi sunt îndreptăţiţi. Trebuie luat în calcul dacă au un venit legal şi dacă au domiciliul în Arad”, a explicat Corina Dăghici.



Autostrada ca blestem
Pentru cei aproximativ 600 de oameni care trăiesc pe strada Mărului, autostrada Arad-Timişoara reprezintă un blestem. Faptul că investiţia va trece prin curţile lor, care sunt amenajate pe un teren al primăriei, i-a adus pe aceşti sărmani în pragul disperării, cu atât mai mult cu cât nefiind proprietari, nu vor fi nici despăgubiţi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite