Arad: Campania “SCAPĂ de ambalaje” a colectat în primele șase luni ale anului în curs peste 140 de tone de ambalaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Industriei de Protecţia Plantelor din România (AIPROM) derulează de două ori pe an, în lunile mai – iunie și octombrie - noiembrie, campanii de colectare a deşeurilor de ambalaje ce provin de la produsele de protecția plantelor.

Această campanie oferă soluţia de gestiune a deşeurilor atât pentru producătorii şi importatorii produselor de protecţia plantelor cât şi utilizatorilor acestor produse, care au obligaţia de a le preda comercianţilor spre a fi incinerate ori valorificate în condiţiile legi.

Peste 140 de tone de ambalaj

Sistemul de Colectare a  Ambalajelor de Pesticide a colectat în primele șase luni ale anului 2009,  o cantitate de 110,5 tone din material plastic; 23,5 tone de hârtie şi 10,4 tone de metal, deşeuri de ambalaje provenind de la produsele de protecţia plantelor, totalul celor 144,4 tone reprezentând 19,6% din cantitatea totală de ambalaje estimată a fi pusă pe piaţă în anul 2009 de către companiile participante la sistem.

Arădenii sunt așteptați să predea ambalaje

Orice fermier sau distribuitor român care utilizează sau comercializează produse de protecția plantelor ale membrilor AIPROM va putea preda gratuit, pe perioada campaniei de colectare, cantitatea de ambalaje de Plastic/Metal/Hârtie pe care o deţine, cu respectarea condiţiilor de preluare SCAPA. Pentru orice cantităţi mai mari de 30 mc se pot organiza transporturi directe, atât de la ferme cât şi de la Centrele de Colectare, numai după o inspectare în prealabil a condiţiilor de colectare.

MAI CITEȘTE ȘI:

Arad: Pecicanii au adunat opt remorci de hârtie şi PET-uri într-o singură zi

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite