UPDATE S-au trezit cu autostrada pe parcelele care au fost însămânțate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări la autostradă. Foto Arhivă
Lucrări la autostradă. Foto Arhivă

Scandalul legat de unele lucrări care se efectuează pe terenurile oamenilor continuă, la Arad. Aici este vorba despre o porţiune din Autostrada Nădlac-Arad, ce face legătura cu autostrada din Mako, Ungaria.

UPDATE, ORA 14.10

Vasile Ciceac, primarul oraşului Nădlac spune că lucrările la autostradă continuă, iar cei care au terenurile în acea zonă vor fi despăgubiți. „Se va forma o comisie de evaluare pentru ca oamenii să poată fi despăgubiți. În acest moment se efectuează lucrări la acest tronson”, spune Vasile Ciceac.

Ora 12.28

Astfel, la o săptămână de la începerea lucrărilor, mai mulţi localnici din Nădlac s-au trezit că pe bucata lor de pământ, care este și însămânțată, trece acum un drum lung de mai bine de un kilometru. Problema este că drumul nu se regăseşte în proiectul aprobat încă din 2009.

Oamenii s-au revoltat, iar  constructorul s-a văzut nevoit să sisteze lucrările în zonă. Totodată, la poliţie au început să curgă plângerile penale pentru tulburare de posesie. Există totuși și persoane despăgubite, care au eliberat terenul și care nu au nimic de obiectat.

Problema este cu cei care au însămânțat terenul și pentru care proiectul aprobat încă de acum doi ani de zile, trebuie modificat. Reprezentanții Primăriei Nădlac spun că nu ştiu motivul  pentru care drumul care leagă Drumul Naţional 7 cu autostrada din Ungaria va fi lungit cu aproximativ un kilometru.

„Sunt ceva probleme, dar nu sunt majore la drumul care face legătura între Drumul Naţional 7 şi autostradă. Problema este că mai mulţi proprietari de teren au sesizat că li s-a decopertat solul vegetativ şi nu au fost trecuţi la despăgubiri. Totuşi, din câte am înţeles eu între proprietarii respectivi şi constructor sunt relaţii destul de bune. Problemele sunt chiar în zona urcării pe autostradă, proiectul iniţial este deviat cu câţiva zeci de metri, dar problemele se vor rezolva pentru că constructorul s-a oprit în acea zonă şi continuă în mod normal la autostradă”,  spune Vasile Ciceac, primarul oraşului Nădlac.

În zona care a creat acum probleme se vor construi locuri de popas care există de-a lungul autostrăzilor în toate ţările civilizate. Zona există şi în proiectul iniţial, dar acum, bucla construită peste noapte în afara proiectului, o va lărgi considerabil.

„Pe alte tarlale care iniţial nu au fost în proiect, ne-am apucat de semănat şi ne-am trezit pe ele cu un drum făcut. Primarul nu ştie nimic, Timişoara nu ştie nimic, proiect nu avem, nimeni nu ştie câţi metri, până unde, hotărâre de despăgubire nu există, practic este o tulburare de posesie. Probabil sunt nişte interese”,  spune Ioan Dirienovsky , proprietarul unui teren.

Acum, guvernul va trebui să emită o altă ordonanţă prin care să aprobe despăgubirea oamenilor atât pentru teren, cât şi pentru investiţia în însămânţare.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite