S-au confiscat peste 17 tone de roşii, în valoare de aproximativ 49.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 17.000 kg de roşii, în valoare de aproximativ 49.000 de lei,   au fost confiscate, la Vama Nădlac, de către comisarii Gărzii Financiare Arad. Aceştia au constatat nereguli referitoare la documentele legale de însoţire a mărfii.

Beneficiarul mărfii a încercat să o introducă ilegal în ţară.

„Conform informaţiilor rezultate din analize informatice şi din monitorizarea permanentă a achiziţiilor intracomunitare de mărfuri, comisarii Gărzii Financiare Arad au constatat că beneficiarul român al celor 17,9 tone de legume a încercat să introducă fraudulos marfa pe teritoriul naţional, folosind doua seturi de documente ale aceluiaşi transport, în care pentru aceeaşi marfă sunt indicaţi ca destinatari operatori economici diferiţi. Comisarii au constatat intenţia de sustragere de la plata a obligaţiilor fiscale prin obstrucţionarea procesului de identificare a beneficiarului real al achiziţiei intracomunitare",spune Anton Pop, comisar şef secţie al Gărzii Financiare Arad.

Marfa confiscată va fi valorificată conform prevederilor legale iar contravaloarea acesteia va constitui venit la bugetul de stat.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite