Azi noapte s-a aprins lumina care veghează eroii Revoluţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Monumentul Revoluţiei s-au aprins 24 de făclii şi s-au pus coroane de flori
La Monumentul Revoluţiei s-au aprins 24 de făclii şi s-au pus coroane de flori

Un sobor de preoţi, împreună cu membrii unor asociaţii de revoluţionari din Arad, alături de câteva mame care şi-au pierdut copiii au oficiat o slujbă în memoria celor 24 de morţi.

Pe lângă coroanele aşezate la Monumentul Revoluţiei din faţa Palatului Administrativ, revoluţionarii au aprins şi 24 de făclii, una pentru fiecare erou căzut. În ciuda frigului de afară, toţi cei prezenţi au rostit câteva rugăciuni şi au cântat, amintindu-şi clipele de groază de acum 20 de ani.

„Toată lumea a vrut libertate la acea vreme. Am reuşit să schimbăm un sistem, am schimbat comunismul şi  am adus democraţia. Din păcate, nu am reuşit să ne implicăm prea mult în  aceşti ani pentru a duce la bun sfârşit idealurile noastre de atunci”, a spus Gheorghe Curta, preşedintele Fundaţiei Judeţene a Revoluţionarilor din Arad. Persoanele care au venit noaptea trecută în centrul oraşului au stat mai bine de o oră în jurul monumentului care aminteşte de sacrificiul celor care au ajutat la schimbarea regimului comunist.

Momentul comemorării a durat până după miezul nopţii. Toţi cei prezenţi au vărsat lacrimi şi au retrăit împreună fiecare clipă de acum 20 de ani. La finalul slujbei religioase, familiile celor decedaţi împreună cu preoţii au colindat în faţa Monumentului Revoluţiei, unde au fost aşezate toate cele 24 de fotografii ale eroilor decedaţi. De asemenea, făcliile aprinse pentru sufletele eroilor au ars până în zori.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite