Rudolf Heinz Welser, Doctor Honoris Causa al UVVG Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunitatea academică arădeană a trăit vineri un moment solemn, domnului Prof. Univ. Dr. Dr. h.c. Rudolf Welser, conducătorul Centrului de Cercetare - Dezvoltare pentru Dreptul European şi Reforma Dreptului Privat din cadrul Universităţii din Viena, fiindu-i decernat titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest "Vasile Goldiş".

Festivitatea de premiere a avut loc în prezenţa comisiei de analiză - Prof. Univ. Dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" din Arad, Prof. Univ. Dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş", Prof. Univ. Dr. Verginia Vedinaş, Universitatea din Bucureşti, academicieni, decani, cadre didactice, studenţi, masteranzi, postdoctoranzi, numeroşi invitaţi.

Prof. Univ. Dr. Dr. h.c. Rudolf Welser a fost Decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice a Universităţii din Viena între anii 1981 - 1983, activând la această Universitate ca profesor de drept civil între anii 1971 şi 2007 şi Conducător al Institutului de Drept Civil al Facultăţii de Ştiinţe Juridice a Universităţii din Viena.

Personalitate eminentă, Rudolf Welser a fost distins cu Marea Decoraţie de Argint pentru Merite a Republicii Austria (2005), Inelul de Aur al Târgului Ybbsitz (2005), Decoraţia de Aur pentru Merite a Landului Viena (2008), Crucea de Onoare a Austriei pentru Ştiinţă şi Artă, Clasa I (2010) şi Titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Kültür din Istanbul în anul 2010.

Prof. Univ. Dr. Dr. h.c. Rudolf Welser a precizat că acordarea înaltului titlu academic de către Universitatea de Vest „Vasile Goldiş" este o recunoaştere a muncii depuse de domnia sa, nu doar la Universitatea din Viena, ci şi la Centrul de Cercetare pe care l-a fondat în urmă cu cinci ani: „Este o mare onoare pentru mine şi mulţumesc Universităţii de Vest „Vasile Goldiş", care m-a impresionat prin laboratoarele şi centrele de cercetare ştiinţifică".

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite