„Rosencrantz şi Guildenstern sunt morţi”, premiul pentru cel mai bun spectacol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bocsárdi László a primit premiul pentru cea mai buna regie
Bocsárdi László a primit premiul pentru cea mai buna regie

Spectacolul „Rosencrantz şi Guildenstern sunt morţi” a primit premiul pentru cel mai bun spetacol la cea de-a V-a ediţie a Festivalului Interetnic de Teatru. La aceeaşi categorie au fost nominalizate şi Nora reloaded şi Mizantropul de la Teatrul Tamási Áron din Sfântu Gheorghe.

La categoria cea mai bună regie câştigător a fost Bocsárdi László pentru spectacolul „Mizantropul” al Teatrului Tamási Áron din Sfântu Gheorghe. Nominalizaţi pentru acest premiu au fost Victor Ioan Frunză pentru „Rosencrantz şi Guildenstern sunt morţi” şi Keresztes Attila pentru „Trei Surori”, al Trupei Harag György de la Teatrul de Nord din Satu Mare.

Cea mai bună scenografie a fost considerată cea realizată de Csiki Csaba şi György Eszter pentru spectacolul „Şase personaje în căutarea unui autor”, al Trupei Szigligeti de la Teatrul de Stat Oradea. Nominalizaţi la categoria cea mai buna scenografie au mai fost fost Adriana Grand pentru „Rosencrantz şi Guildenstern sunt morţi” şi Bartha József şi Dobre Kóthay Judit pentru „Mizantropul”.

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal i-a revenit lui Kicsid Gizella pentru rolul Célimene din „Mizantropul”. La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate Tompa Klára pentru rolul Nora din „Nora reloaded” şi Alexandra Fasolă pentru Tejbele din „Teibele şi demonul ei”, spectacol pus în scenă la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti.

Nominalizaţii la categoria cel mai bun actor în rol principal au fost Katona László pentru rolul Rosencrantz din „Rosencrantz şi Guildenstern sunt morţi”, Balázs Attila pentru rolul Guildenstern din acelaşi spectacol şi Rareş Hontzu pentru rolul Wladimir din „Aşteptându-l pe Godot” de la Teatrul German de Stat din Timişoara. Juriul l-a desemnat câştigător la această categorie pe Katona László. 

Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar i-a revenit lui D. Albu Annamária, de la Teatrul Tamási Áron din Sântu Gheorghe pentru rolul Baszk, ucenicul din spectacolul „Mizantropul”, iar premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar i-a revenit lui Horia Săvescu de la Teatrul German de Stat din Timişoara pentru rolul Lucky din „Aşteptându-l pe Godot”.

Premiul special acordat de către Departamentul pentru Relaţii Interetnice de pe lângă Guvernul României a fost acordat spectacolului  „Teren de joacă” de Bozsik Yvette pus în scenă la Teatrul Figura Studio din Gheorgheni, iar premiul acordat de către Primăria Municipiului Arad a revenit spectacolului „Trei Surori” al Trupei Harag György de la Teatrul de Nord din Satu Mare.

Premiul special al Juriului a fost acordat actriţei Kakuts Ágnes, pentru interpretarea din spectacolul „Viaţă orfană” – Confesiunile unei femei, membră a comunităţii de ceangăi din România, mamă a 16 copii, spectacol realizat de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj - Napoca.

Alte premii speciale au fost oferite de redacţia pentru minorităţi din cadrul Societăţii Române de Radio spectacolului „Liselotte şi luna mai” realizat de Compania de Teatru Aradi Kamaraszinhaz în colaborare cu Teatrul Tomcsa Sandor din Odorheiu Secuiesc şi spectacolului „Teibele şi demonul ei” de către Revista săptămânală Erdélyi Riport. Publicaţia literară Várad a premiat specacolul „Şase personaje în căutarea unui autor” al Trupei Szigligeti de la Teatrul de Stat Oradea. De asemenea portalurile Transindex.ro şi Hamlet.ro au oferit premiul special actriţei Kicsid Gizella de la Teatrul Tamási Áron din Sântu Gheorghe pentru rolul Celimene din spectacolul „Mizantropul”.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite