Arad: Aradul devine gazdă în Raliul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţiativa vine ca urmare a succesului de care s-a bucurat etapa organizată în acest an la Arad pentru prima dată.

Consilierii municipali sunt chemaţi în această săptămână să aprobe semnarea de către Primăria Arad a unui acord de colaborare pentru organizarea competiţiei Raliul Aradului, etapă în Campionatul Naţional de Raliuri al României, cu Aociaţia Club Sportiv AMC Racing, organizator al campionatului intern de profil.

Primăria Aradului, în parteneriat cu aceeaşi asociaţie, a organizat pentru prima dată o etapă a Campionatului Naţional de Raliuri a României denumită „Raliul Aradului”, la care au participat atât echipaje din România, cât şi din Ungaria, Austria şi alte ţări europene.

Probe speciale

„Etapa organizată la Arad în vara acestui an a fost cu adevărat un succes. Toate echipele participante la raliu s-au declarat foarte încântate de traseul de la Arad, aşa că ar fi păcat să nu profităm de aceste lucruri”, a declarat Ovidiu Moşneag, consilier local, iniţiator al proiectului. Prin semnarea acestui acord de colaborare, Primăria Arad devine organizator principal al Raliului Aradului pentru o perioadă de cinci ani, între 2010 şi 2015. Autorităţile locale vor contribui cu 35.000 de euro în fiecare an la organizarea etapei de la Arad.„Proba specială” a Raliului Aradului se va desfăşura în municipiul Arad fiind parte integrantă a etapei raliului.

Acordul, care urmează să fie aprobat de către consilierii locali săptămâna viitoare, va putea fi prelungit la expirarea termenului din 2015. La fel ca şi la etapa din acest an, competiţia se va derula şi în municipiu, dar şi pe fostele drumuri forestiere.


Raliul Aradului, cu acceleraţia apăsată
40 de echipaje au luat startul în prima competiţie de gen organizată vreodată în oraşul de pe Mureş. Au apăsat pedalele de acceleraţie Szabo Gergo, finlandezul Jarkko Miettinen, Vali Porcişteanu, dar şi veteranii Bogdan Marişca şi Dan Gîrtofan. Raliul a adus la Arad şi o serie de personalităţi din domeniu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite