Arad: Revoluţionarii arădeni protestează din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă rundă de discuţii pe acest subiect a iscat controverse din partea asociaţiilor de revoluţionari arădeni.

Revoluţionarii arădeni sunt din nou supăraţi pe administraţia locală pentru continuarea demersurilor de mutare a monumentului Revoluţiei din faţa Palatului Administrativ.

Ei critică faptul că şefii din primărie continuă discuţiile pe acest subiect cu partidele politice reprezentate în Consiliul Local Municipal, fără a-i invita însă şi pe reprezentanţii „Fundaţiei Judeţene a Revoluţiei din Decembrie 1989” şi pe cei ai „Asociaţiei Răniţilor şi Urmaşilor celor Decedaţi în Decembrie 1989”. Secretarul general al Fundaţiei Judeţene a Revoluţiei din Decembrie ’89,  Attila Duka, a declarat în această dimineaţă că cea mai mare supărare a revoluţionarilor e legată de lipsa de dialog.

„Ne pare rău că administraţia locală nu doreşte să ne consulte. Noi ne dorim în continuare ca piaţa să se numească Piaţa Revoluţiei şi ca monumentul să rămână acolo unde este amplasat”, a adăugat Duka.

Edilii vor monument nou

La rândul său, viceprimarul Levente Bognar susţine că  la împlinirea a douăzeci de ani de la Revoluţia din 1989, monumentul martirilor ar trebui să fie înlocuit cu unul mai frumos. „Nu e neapărat necesar să schimbăm amplasamentul, dar monumentul în sine  nu este deloc estetic şi ar trebui înlocuit”, a mai explicat viceprimarul. Şi purtătorul de cuvânt al primăriei, Corina Drăghici, a spus că o nouă întâlnire cu revoluţionarii va avea loc săptămâna viitoare pentru a ajunge la o soluţie.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite