Revoltă antitaxă de parcare lângă bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădenii parchează acum pe locuri delimitate doar în principiu, lângă blocurile în care locuiesc
Arădenii parchează acum pe locuri delimitate doar în principiu, lângă blocurile în care locuiesc

Licitaţiile se vor organiza dacă numărul de locuri este mai mare decât cel al solicitanţilor. Altfel, arădenii vor plăti 10 lei lunar pe un loc de parcare.

Locurile de parcare din faţa blocurilor ar putea fi scoase la mezat dacă aleşii locali din Arad votează în favoarea proiectului de hotărâre care prevede acest lucru, dezbătut astăzi în şedinţă de Consiliu Local. Arădenii cred că acest lucru nu va rezolva problema parcărilor din Arad. Iar ideea de a scoate alţi bani din buzunar îi sperie pe mulţi posesori de maşini.

Conform proiectului, arădenii vor trebui să plătească în avans contravaloarea chiriei, la data semnării contractului, pentru tot anul viitor. Dacă locurile de parcare sunt suficiente, acestea se vor închiria în mod direct solicitanţilor la preţul de 10 lei pe lună. Licitaţia va fi organizată de primărie în situaţiile în care numărul locurilor de parcare este mai mic decât numărul de solicitări şi va porni de la acelaşi preţ. Pasul de licitaţie este stabilit la 10 la sută din preţul de bază, adică un leu.

Arădenii refuză să accepte plata pentru parcarea de lângă bloc, chiar dacă taxa pentru un loc de parcare, pe lună, este de 10 lei. Este şi suma de la care vor porni licitaţiile în cazul în care numărul locurilor de paracre este mai mic decât cel al locatarilor. Un calcul simplu arată că arădenii vor scoate din buzunar minimum 120 de lei pe an şi asta doar în varianta în care numărul locurilor de parcare este suficient pentru toată lumea.

Parcări amenajate şi numerotate

În cazul în care proiectul este aprobat astăzi de Consiliul Municipal, hotărârea se va aplica în termen de 10 zile, chiar de la începutul anului viitor. Conform proiectului primăriei, locurile de parcare vor fi amenajate, semnalizate vertical şi orizontal, respectiv, numerotate.

În situaţia în care solicitările depăşesc numărul de locuri amenajate sau când unul sau mai multe locuri sunt solicitate de mai mulţi locatari, atribuirea se va face prin licitaţie publică.  Aceasta se va organiza la primărie, iar cei ce nu vor fi prezenţi la data şi ora anunţate vor pierde dreptul la un loc de parcare.

În plus, plata pentru închirierea locului atribuit va trebui efectuată în avans, iar prelungirea contractului se face doar pe bază de cerere scrisă depusă cu 30 de zile înainte de termenul de expirare a contractului.

Asigurarea locului de parcare perntru câştigătorul licitaţiei se va face prin montarea unui dispozitiv unic de blocare a locului de parcare, întreţinerea acestuia în stare bună de funcţionare căzând tot în sarcina deţinătorului locului de parcare.

O nouă găselniţă, mai ales în timp de criză. Nu îmi imaginez cum se va pune în practică.
Daniel Ştefăligă, administrator firmă


Nu am auzit de această intenţie, dar mi se pare o prostie. Alte cheltuieli şi certuri cu vecinii.
Petru Vuculescu, agent


Blocurile aşa au fost construite cu locuri de parcare. Nu înţeleg de ce trebuie să mai plătim  şi pentru asta.
Voia Aurel, constructor

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite