Restricţiile de circulaţie ţin departe TIR-urile de Drumurile Naţionale aglomerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la rutieră au hotărât să interzică accesul TIR-urilor, în weekend, pe toate drumurile naţionale europene aglomerate. Restricţiilie de circulaţie se impun pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi sunt valabile până pe data de 15 septembrie.

Pentru a fluidiza traficul în timpul sezonului estival, poliţiştii de la Rutieră au hotărât să interzică accesul TIR-urilor pe toate drumurile naţionale aglomerate, la fiecare sfârşit de săptămână. În judeţul Arad, restricţii de circulaţie vor fi introduse pe DN7, sectorul Ilia-Arad, sâmbăta şi duminica, în intervalul orar 6.00-22.00. „Traficul de tranzit din Arad are valori extrem de mari. De exemplu, la mijlocul lunii mai, pe DN7, la intrarea în Arad dinspre Vladimirescu au tranzitat 22.000 de autovehicule în 24 de ore. Din experienţa noastră, vara, în perioada concediilor, traficul de tranzit se dublează”, a declarat Teodor Tudur, reprezentantul Poliţiei Rutiere în comisia locală de sistematizare a circulaţiei.


DN-uri restricţionate


Circulaţia TIR-urilor este restricţionată pe anumite sectoare de pe Autostrada A2, DN 1, DN 2, DN 22C, DN 3 şi DN 39. „O caracteristică a ultimilor ani o reprezintă intensificarea turismului la sfârşit de săptămână, către staţiunile de pe litoral sau cele montane, aspect care sporeşte riscul de victimizare prin accidente rutiere”, a adăugat Teodor Tudur.


Poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere vor urmări cu prioritate respectarea restricţiilor, motiv pentru care, conducătorilor autovehiculelor vizate le este recomandat să îşi planifice în mod corespunzător parcursul şi timpul alocat deplasării.
„Am înţeles cã vom primi amenzi usturătoare şi chiar puncte de penalizare dacă suntem prinşi în trafic în weekend”, a spus Constantin Firideu, şofer.

Staţionarea în weekend ne va arde la buzunar căci vom cheltui într-o cursă mai mult ca de obicei.
Constantin Frideu, şofer

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite