Reprezentanţii ULAL susţin că asociaţiile de proprietari au fost păcălite cu privire la taxa de salubrizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Uniunii Locale a Asociaţiilor de Proprietari Arad solicită Consiliului Local Municipal anularea hotărârii, care reglementează contractele de  reglementare a activitaţii de salubrizare din Municipiul Arad cu asociaţiile de proprietari.

Practic, acţiunea vizează anularea contractelor încheiate deja între prestatorul de servicii Polaris M Holding şi asociaţiile de proprietari, încheiate în baza hotărârii, pe motiv că acestea sunt nelegale sau abuzive. Aceştia mai spun că între altele, contractele stipulează plata tarifului de depozitare a deşeurilor către SC Polaris M Holding, în condiţiile în care depozitarea este făcută de ASA.

O altă problemă este ridicată de cetăţenii care au plătit taxa de salubrizare până la finele anului şi care, conform noilor contracte încheiate abuziv cu asociaţiile de proprietari, sunt puşi să mai plătească o dată, începând de la intrarea în vigoare a contractelor cu Polaris M Holding. 

„Practic, contractul cadru în acest caz este stabilit de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice - ANRSC, nu de Consiliul Local Municipal. Or, contractul pe care Polaris M Holding l-a încheiat cu asociaţiile de proprietari nu respectă prevederile contractului cadru stabilit de ANRSC. Dacă s-a dorit introducerea unor prevederi în plus în contracte, acestea trebuiau negociate cu beneficiarii serviciului de salubrizare, lucru care nu s-a întâmplat”, spune Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad.

 De asemenea, ULAL face apel la asociaţiile de proprietari să nu se lase păcălite şi să nu mai semneze respectivele contracte decât după intrarea lor în legalitate. De altfel, susţin reprezentanţii ULAL, administratorii asociaţiilor de proprietari nu aveau calitatea să semneze acele contracte, ci numai preşedinţii – dar şi aceştia numai în urma hotărârii comitetului executiv al asociaţiei.

Cu alte cuvinte, contractele încheiate de administratori, în numele asociaţiilor, cu operatorul Polaris M Holding, sunt nule. De aceea ULAL Arad va sesiza Prefectura cu privire la nelegalitatea HCLM nr. 175/18.07.2011 dar şi Autoritatea Naţională Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice – ANRSC.

„În cazul în care nu reuşim să anulăm hotărârea, ne vom adresa instanţelor de judecată”, spune Vasile Arion, vicepreşedintele ULAL Arad.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite