Reprezentanţii ULAL spun că asociaţiile de proprietari nu pot fi obligate să accepte clauzele suplimentare impuse de E.ON GAZ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul gazelor de import a crescut anul trecut
Preţul gazelor de import a crescut anul trecut

Reprezentanţii Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad    spun că asociaţiile de locatari sau proprietari care nu au semnat contractul de furnizare reglementată a gazelor naturale au dreptul să solicite în scris la E.ON GAZ formularele.

Aceştia spun că trebuie să li se pună la dispoziţie formularele de contract-cadru.

„Persoanele nu pot fi obligate să accepte clauzele suplimentare impuse de E.ON GAZ dacă nu sunt de acord cu acele clause”, spune Dorina Lupşe, preşedint ULAL.

 De asemenea, ULAL Arad a solicitat sprijinul ANRE în problema contractelor şi, în urma solicitării, s-a încheiat o minută care prevede: „Reprezentanţii ANRE au precizat că prestarea activităţii de furnizare reglementată trebuie să se facă în baza unui contract comercial de furnizare reglementată, încheiat în baza contractului-cadru pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale”.

Totodată reprezentanţii ANRE au precizat că orice completare a contractului comercial de furnizare reglementată faţă de prevederile contractului-cadru poate fi făcută cu acordul părţilor.

În cazul în care părţile nu convin cu privire la completările propuse, acestea au obligaţia să încheie contractul comercial cu respectarea prevederilor contractului-cadru în vigoare.

„E.ON GAZ nu poate sista furnizarea de gaze naturale, aşa cum au ameninţat prin somaţiile trimise în luna decembrie 2010, decât dacă consumatorul refuză să semneze contractul-cadrul prevăzut în Monitorul Oficial”, specifică Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad.

Aceasta spune că ANRE specifică foarte clar că, în cazul în care consumatorul nu este de acord cu alte clauze decât cele prevăzute în contractul-cadru, furnizorul este obligat să semneze contractul-cadru şi nu cel impus de E.ON GAZ.

Dorina Lupşe recomandă asociaţiilor de locatari sau proprietari care nu au semnat contractul cu E.ON GAZ să solicite în scris furnizorului de gaz să le pună la dispoziţie, pentru semnare, formularele de contract-cadru, conform contractului-cadru publicat în Monitorul Oficial.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite