Renii Rudolph şi Hanna sunt principala atracție a copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rudolph şi Hanna atrag zilnic zeci de privitori
Rudolph şi Hanna atrag zilnic zeci de privitori

Ieşiţi parcă din tabloul unei Suedii geroase, timizi şi străini de tot ce se întâmplă în jurul lor, cei doi „protagonişti” vin să completeze imaginea Crăciunului, alături de ninsoarea din ultimele zile.

Arădenii sunt la doar câteva minute distanţă de renii moşului, aduşi de la mii de kilometri pentru a crea o atmosferă autentică de Crăciun. Zeci de copii, părinţi şi bunici fac rondul zilnic în jurul ţarcului, unde Rudolph şi Hanna se simt parcă stânjeniţi de celebritatea pe care au câştigat-o în doar câteva zile de când sunt în Arad.

„O pereche de reni poate fi achiziţionată la circa patru mii de euro. Pentru a-ţi pune ideile în practică, ai nevoie de bani, dar când vezi bucuria din ochii copiilor, banii nu mai au însemnătate”, mărturiseşte Eugen Julean, crescătorul renilor.

Afacere păguboasă şi riscantă
Temperaturile nu au creat prea multe probleme celor doi reni, dar alimentele potrivite lor sunt greu de găsit, având în vedere că dieta potrivită constă în licheni, iarbă de tundră şi muguri de plante. „La schimbarea hranei, riscul să se îmbolnăvească e mult mai mare decât la schimbul de temperatură sau mediu. Am încercat să le dau şi trifoi, dar au probleme cu stomacul”, a explicat Eugen Julean. Pentru a suplimenta lipsa lichenilor şi a ierbii de tundră din dieta celor doi reni, crescătorul le-a cumpărat hrană pentru cerbi, care constă în granule concentrate.

„După data de 27 decembrie, urmează să ducem renii la Sântana la un prieten, acolo unde vor rămâne definitiv. O noutate pentru cei interesaţi este faptul că Hanna este gestantă şi aşteptăm ca aceasta să nască pe la jumătatea anului viitor”, a declarat crescătorul.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite