Arad: Relaxare la Moneasa cu ionii negativi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Relaxare la Moneasa cu ionii negativi
Arad: Relaxare la Moneasa cu ionii negativi

Peste o mie de copii vor veni toată vara la poalele munţilor Codru Moma, în taberele destinate elevilor.

Părinţii au făcut sacrificii în acest an pentru a-şi trimite copiii în tabără, dar spun că a meritat pentru că astfel i-au mai dezlipit pe cei mici de Internet şi jocurile pe calculator. Tabăra corespunde cu pretenţiile tinerilor, după ce a fost dotată cu moblier nou, iar terenurile de sport din incintă atrag copiii din toată ţara. Până acum, şi-au petrecut o parte a vacanţei de vară la Moneasa aproape 550 de copii, din Arad, Prahova, Bihor, Timiş, Suceava, Hunedoara, Satu Mare şi Buzău. Sunt aşteptaţi alţi 680, din alte judeţe, ca Olt, Ialomiţa sau Teleorman.

Fotbal şi drumeţii pe munte

„A fost prima mea tabără şi m-am simţit foarte bine. Am jucat mult fotbal şi am urcat pe munte”, a povestit Cătălin Stoichiţă, elev arădean. „Moneasa atrage şi prin pitoresc, centrul de agrement şi obiectivele turistice din zonă, făcând ca locaţia să fie solicitată de grupuri numeroase din ţară şi străinătate”, a explicat Raul Paşcalău, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Arad.
Ideea îi încântă pe părinţii care au experimentat, la vremea lor, vacanţele în tabere. „Îmi amintesc cu plăcere de vacanţele şcolare petrecute prin tabere. Chiar mă temeam, văzând cum unele s-au degradat sau chiar s-au închis, că eu nu voi avea ocazia să-mi trimit copilul.”, a declarat arădeanul Claudiu Cozma, tată a doi copii.



Alternative în vacanţă
Cererea e mare şi pentru organizarea de tabere dincolo de graniţele Aradului. Direcţia Judeţeană de Tineret a primit cereri pentru Costineşti, Eforie, Neptun, Harghita, Hunedoara, Sibiu, Caraş, Bistriţa şi Gorj. „Avem obligaţia să-i determinăm pe tineri să participe activ în societate, de aceea încercăm să le facilităm participarea la tabere”, a spus Raul Paşcalău.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite