Regele Mihai și-a inaugurat Garajul Regal de la Săvârșin de ziua sa. Garajul este deschis pentru vizitatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Mihai, alături de Alteța Sa Principesa Margareta
Regele Mihai, alături de Alteța Sa Principesa Margareta

Regele Mihai a inaugurat Garajul Regal aflat pe domeniul Regal de la Săvârșin, acesta fiind primul eveniment al Jubileului 90, dedicat zilei de naștere a Majestății Sale.

Într-un cadru privat, avându-i alături doar pe cei dragi, Regele Mihai I a inagurat Garajul Regal de pe Dom,eniul Regal Săvârșin, aflat la intrarea în parc, în ansamblul de clădiri numit „Satul Regal”.

Garajul Regal are o lungime de 44 de metri și o lățime de 8 metri și cuprinde, în partea sa dreaptă, un atelier mecanic auto, în care Regele Mihai va lucra ceea ce l-a pasionat de-o viață: recondiționarea Jeep-urilor de război.
„Inițiativă a Principesei Moștenitoare Margareta, care în urmă cu zece ani a început o minuțioasă și răbdătoare muncă de reconstituire a proprietății (parc, Sat Regal, castel), Garajul Regal va avea o dublă rânduire: va folosi drept adăpost pentru mașinile Majestății Sale și Familiei Regale și va fi muzeu deschis vizitatorilor, mai ales copiilor, elevilor, studenților și profesorilor”, a susținut Principele Radu, pe blogul său.

Garajul va cuprinde o expoziție permanentă de fotografii și texte, ilustrând mașinile regale, din anii 1920 până astăzi. În garaj se vor afla în permanență trăsura regală, una sau două mașini de epocă aparținând Regelui și anumite mașini rare pe care diferiții colecționari le vor împrumuta pentru perioada verii, spre a fi văzute de elevii și studenții care vor vizita Satul Regal.

„O așteptare de o viață pentru ceva ce societatea românească și Familia Regală ar fi trebuit să aibă de mult: un muzeu regal a automobilului”, arată Principele Radu.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite