Arad: Rechizitele de fiţe sunt căutate pentru boboci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Rechizitele de fiţe sunt căutate pentru boboci
Arad: Rechizitele de fiţe sunt căutate pentru boboci

Hipermarketurile sunt luate cu asalt de familiile care, peste doar şapte zile, au de condus câte-un prichindel la şcoală.

În primul an şcolar din perioada crizei economice, bobocii vor fi privilegiaţi. Părinţii lor sunt decişi să-i trimită la şcoală după ultima modă, indiferent de costuri.

Ghiozdanul-troler sau ghiozdanul cu protecţie pentru coloana vertebrală, caietele parfumate şi pixurile cu gel nu vor lipsi din garderoba celor ce vor face cunoştinţă cu şcoala, din postura de elevi bobocei. Pentru ca totul să fie perfect, investiţia este substanţială.

Părinţii cu venituri mici merg la reduceri


Un ghiozdan în formă de ursuleţ, Winnie the Pooh, ajunge la 100 de lei. Pixurile cu gel colorat şi cu sclipici costă 8 lei bucata în timp ce un caiet A5 cu copertă lucioasă, pe care sunt desenate diferite personaje din desene animate, costă cel puţin 3 lei. De asemenea, un penar cu Harry Potter costă 30 de lei.

„E un moment unic în viaţă, începerea şcolii. Copilul e foarte emoţionat şi am cumpărat rechizitele împreună cu el. I-am luat tot ce şi-a dorit. Am cheltuit 800 de lei cu tot cu trening şi adidaşi“, a spus Magdalena Diaconu.

Ghiozdanul din prima zi de şcoală pentru o familie modestă costă 250 de lei. Acesta trebuie să conţină minim 10 caiete, un stilou, creioane, acuarele şi bloc de desen. Cel mai ieftin ghiozdan costă 25 de lei, iar un bloc de desen ajunge la 6 lei. Acuarelele, indispensabile la orele de desen, costă între 10 şi 40 de lei, iar cel mai ieftin caiet A5 costă 0,79 de bani.

„Am cumpărat totul din hypermarket, cu 50 la sută reducere. E bine că am putut economisi, pentru că totul este scump în perioada asta de criză“, a precizat Adela Crainic.

Uniforma şcolară costă 150 de lei

Hainele de şcoală sunt la fel de scumpe. O uniformă, de exemplu, ajunge şi la 150 de lei, în vreme ce o pereche de pantofi costă cel puţin 70 de lei. La acestea se adaugă treningul, pantofii sport şi cel puţin o cămăşuţă. În total, prima zi de şcoală a unui boboc goleşte buzunarul părinţilor de sume cuprinse între 400 şi 800 de lei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite