Reacţie la vaccinul antipandemic tratată în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra care s-a transferat la o clinică din Ungaria după ce a suferit reacţii severe la administrarea vaccinului antipandemic s-a întors acasă. Georgeta Catrinţa se simte bine, la două săptămâni după ce a fost internată la Spitalul Judeţean Arad în stare gravă.

În prezent, Georgeta aşteaptă traducerile de pe reţetele medicilor maghiari. „În Ungaria i s-au recoltat analize. Starea ei de sănătate se îndreaptă, însă aşteptăm din moment în moment să primim traducerile reţetelor eliberate de medicii maghiari. Analizele Getei au fost trimise şi la o clinică din Germania. De asemenea, aşteptăm un rezultat şi de acolo”, a declarat în această dimineaţă Gheorghe Păşcuţ, tatăl Georgetei Catrinţa.

Timp de o săptămână, tânăra arădeancă a fost ţinută sub observaţia medicilor din Szeged. Tânăra a revenit acasă în cursul zilei de ieri şi a povestit că şi-a administrat vaccinul împotriva virsului AH1N1 la medicul de familie, iar după doar o zi a simţit că îi amorţesc picioarele. Femeia s-a prezentat de urgenţă la spital cu dureri musculare şi abdominale şi a rămas internată timp ce cinci zile, în secţia de Neurologie.

Ancheta continuă

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad spun că nu au mai întâlnit până acum un astfel de caz şi că reacţiile severe pe care le-a avut arădeanca ar fi trebuit să se sfârşească după cel mult trei zile. „Pacienta s-a întors acasă, unde va continua tratamentul. Ancheta este încă în curs de desfăşurare la Ministerul Sănătăţii”, a explicat Dana Negru, director adjunct DSP Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite