Războiul nervilor între nădăşeni şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conflictul izbucnit încă de la începerea anului şcolar între părinţii a 40 de elevi din localitatea Nadăş şi Inspectoratul Şcolar e departe de a se fi încheiat. La o săptămână de când a început şcoala, copiii nădăşenilor continuă să aibe parte de o vacanţă prelungită.

Autobuzul care ar trebui să-i ducă pe aceştia la şcoala din Tauţ continuă să fie gol, în vreme ce părinţii elevilor continuă să se lupte pentru şcoală. Din tot acest război, singurii care au de pierdut sunt elevii care sunt deja în a doua săptămână când absentează.

„Nu-i vom trimite la şcoală până ce nu vor putea să o facă aici, în satul lor. Sunt cheltuieli pe care împreună cu ceilalţi părinţi nu avem de gând să le acceptăm, în primul rând pentru că nu ni le permitem, iar apoi şcoala de la noi a fost mereu bine cotată” a spus Crina Ardelean, mama unui elev.

Pe de cealaltă parte, Inspectoratul Şcolar Judeţean continuă să-şi menţină punctul de vedere fără a-şi schimba decizia în pofida faptului că elevii absentează.
„Infrastructura Şcolii Generale Tauţ este  mult superioară celei de la Nadăş, iar condiţiile educaţionale oferite în centrul de comună sunt, de asemenea, mai bune decât la Nadăş”, a spus Mirela Aldescu, inspector şcolar general.

Autorităţile mai susţin că transportul elevilor de la Nadăş la Tauţ, pe un drum asfaltat de 10 km lungime, urma să se desfăşoare cu un autobuz închiriat de la Compania de Transport Public Arad, prin finanţarea integrală a Consiliului Judeţean Arad, fără să însemne vreo contribuţie financiară a părinţilor copiilor din Nadăş.

”Primăria Tauţ ne-a informat în scris, în data de 14 septembrie 2010, că fără  unificarea celor două unităţi, nu ar dispune de sumele necesare asigurării fondului de salarii. În aceeaşi adresă, ni se aduce la cunoştinţă refuzul cadrelor didactice de a presta muncă neremunerată, în cazul în care s-ar păstra  clasele gimnaziale atât la Nadăş cât şi la Tauţ”, a mai spus Aldescu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite