Arad: Râul ucigaş seamănă teroare printre arădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Râul ucigaş seamănă teroare printre arădeni
Arad: Râul ucigaş seamănă teroare printre arădeni

Locuitorii din Lipova spun că nu şi-ar lăsa sub nicio formă copiii la Mureş.

Părinţii lui Ruben Iuonac au ridicat astăzi trupul copilului lor de la Serviciul de Medicină Legală din Timişoara.

Mama fraţilor Alex şi Ruben a trebuit să facă pregătiri pe ultima sută pentru ultimul drum al copiilor săi. Hăinuţele le-a cumpărat dintr-un magazin la un pas de spital. Micuţii vor fi înmormântaţi mâine, la Timişoara.La Lipova, oraş pe raza cărui au pierit copiii, ecourile tragediei nu s-au stins. „În urmă cu o săptămână am intervenit din nou pentru salvarea unui tânăr de 14 ani care a făcut baie în acest baraj. Apa e foarte adâncă aici. Locul este periculos”, a spus Gheorghe Izdrea, şofer pe autospeciala Pompierilor.

„E cumplit ce s-a întâmplat”

Pe de altă parte, Grigore Păuna, de 69 de ani, crede că tragedia a avut loc din cauza micuţilor neastâmpăraţi. „Copiii sunt neascultători şi nici măcar părinţii nu-i pot controla”, a declarat arădeanul. Claudiu Mârza, de 37 de ani, tot din Lipova, spune că el nu îşi lasă niciodată copiii singuri la baraj. „E adânc Mureşul aici. De curând s-a săpat o groapă asemănătoare unui golf, adâncă de şapte metri. Eu unul nu-mi las niciodată copiii nesupravegheaţi la apă. Am mai avut cazuri de înec în Lipova, dar niciodată să moară atâţia. Este cumplit ceea ce s-a întâmplat”, a spus Claudiu Mârza.

Pericolul vine din vârtejurile şi adâncurile râului

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad atrag atenţia asupra faptului că apele Mureşului sunt periculoase şi înşelătoare. „Apa Mureşului este murdară, plină de vârtejuri şi curenţi. În zona balastierelor, adâncimea poate să depăşească şapte metri adâncime. În unele locuri e adâncă la mal”, a declarat Sorina Ambruş, purtător de cuvânt ISU Arad.

Prudenţă
Localnicii nu-şi  lasă niciodată copiii nesupravegheaţi

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite