Rău-platnicii trimişi de primărie la adunat hârtii, greblat sau încărcat gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a pus ochii pe arădenii care întârzie să-şi plătească amenzile. Mai exact, prin sentinţă judecătorească, arădenii care nu îşi plătesc amenzile în termenul prevăzut de lege pot ajunge, să facă muncă în folosul comunităţii.

Dacă până în prezent arădenii nu s-au prea înghesuit la curăţenia oraşului, municipalitatea îi trimite acum pe cei care nu-şi plătesc amenzile la lucru în folosul comunităţii. De la adunat hârtii, golit coşuri, greblat frunze şi resturi vegetale, până la maturat manual sau încărcat deşeuri. De asemenea, rău-platnicii pot fi puşi să lucreze în folosul căminelor pentru copii şi bătrâni, creşelor, grădiniţelor, şcolilor, spitalelor şi altor aşezăminte socio-culturale.

Conform legii, contravenientul care nu a achitat amenda în termenul prevazut de lege, se sesizează instanţa de judecată în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.

„La primirea copiei de pe dispoziţia hotărârii judecătoreşti şi a mandatului de executare, serviciul de specia¬litate va emite dispoziţia primarului prin care se va stabili conţinutul activităţii ce urmează să fie prestată de către contravenient, locul unde se va presta activitatea precum şi programul de lucru”, a spus Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

Începerea executării sentinţei se face în cel mult cinci zile de la primirea mandatului de executare, contravenientul având obli¬gaţia  să se prezinte de îndată, dar nu mai târziu de trei zile de la primirea mandatului de executare, la Primăria Municipiului Arad pentru luarea în evidenţă şi executarea sancţiunii.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite