Arad: Minoră prinsă cu buletin fals în Rapidul de Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o minoră din România, care la intrarea în ţară a prezentat un document de identitate fals.

Joi dimineaţa, în jurul orei 04.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, pe sensul de intrare în ţară, călătorind cu trenul internaţional rapid „Dacia”, care circulă pe relaţia Viena – Bucureşti, s-a prezentat o persoană sex feminin care s-a legitimat la controlul de frontieră cu o carte de identitate românească.

Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni în legătură cu autenticitatea documentului de călătorie. Astfel, în urma verificărilor realizate cu aparatura din dotare, s-a constatat că documentul este fals total.

Din declaraţia persoanei şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că tânără este din România şi se numeşte G.D.,de 17 ani.

Tânăra a declarat că a ieşit legal din România, iar documentul de identitate falsificat pe care l-a prezentat la intrare l-a obţinut de la o persoană necunoscută, contra sumei de 850 euro, în Austria.

Totodată aceasta a mai declarat că a recurs la această metodă deoarece şi-a pierdut documentul său de identitate.

Poliţiştii de frontieră au reţinut-o pe fată şi o cerceteazăi  pentru tentativă de trecere a frontierei unui stat străin, uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite