Arad: Raliurile vitezomanilor tulbură noaptea somnul arădenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modernizarea drumurilor în oraş a înmulţit numărul tinerilor care apasă cu inconştienţă pedala de acceleraţie în toiul nopţilor.

Tot mai mulţi arădeni şi-au manifestat indignarea faţă de înmulţirea numărului vitezomanilor care organizează raliuri pe drumurile proaspăt modernizate. Mai nou, tot mai multe străzi din cartierele Aurel Vlaicu, Micalaca şi Confecţii sunt „testate” de şoferi spre disperarea localnicilor care nu mai pot dormi noaptea din cauza zgomotului.

Accidentele nu întârzie să apară, iar numărul victimelor este din ce în ce mai mare. „Vom organiza acţiuni în forţă, pe timp de zi şi pe timp de noapte. Vom lua categoric toate măsurile legale în toate situaţiile în care vor fi identificaţi astfel de conducători auto”, a susţinut Adrian Lile, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Arad.

Zilele trecute, un raliu nocturn pe strada Poetului s-a finalizat, brusc, după ce şoferul a intrat cu maşina în gardul de piatră al cimitirului Eternitatea, pe care l-a spart.

În urmă cu aproape o săptămână teribilismul şi viteza excesivă au făcut cinci victime. Trei tineri au încercat puterea unei Dacii, pe Calea Bodrogului, drum recent modernizat. Fiind noapte, şoferul nu a văzut un cap de pod, pe care l-a luat în plin. A pierdut controlul volanului şi a murit pe loc. Ceilalţi doi pasageri ai maşinii s-au stins şi ei. „Nu trec două zile fără ca să fie concurs de maşini. Toată noaptea ne deranjează”, a susţinut Maria Neamţ, o localnică de pe strada Poetului.

Străzile preferate de vitezomani

Strada Poetului din cartierul Aurel Vlaicu este una dintre preferatele şoferilor amatori de raliuri nocturne, urmată de Calea Aurel Vlaicu, dar şi de Calea Victoriei. Şi Calea Bodrogului a intrat în atenţia amatorilor de viteză.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite