Arad: Lavinia Răducanu & Taraful Rromak fac furori pe scenele din capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taraful Rromak, al Casei de Cultură a Municipiului Arad, a susţinut două reprezentaţii la Bucureşti. Acestea au avut un mare succes la public.

Taraful Rromak a interpretat pentru publicul din capitală melodii de pe cel mai recent album al formaţiei - „Da lijuba”. Cele două reprezentaţii au avut loc la clubul Green Hours şi la cunoscuta terasă La Motoare.

Lavinia Răducanu & Taraful Rromak s-au lansat sub egida Casei de Cultură a Municipiului Arad în 2008. Cine sunt Lavinia Răducanu & Taraful Rromak? Zece romi pur sânge având dincolo de temperament, un rafinament conferit de absolvirea conservatorului.

Taraful Rromak este un taraf format numai din instrumente cu coarde alături de două dansatoare şi o soprană cu calităţi excepţionale - Lavinia Răducanu - toţi în costume autentice. Un taraf al cărui repertoriu cuprinde teme gitane ruseşti, făcute cunoscute de legendara peliculă „Şatra” de Emil Lotreanu, balcanice, vehiculate în filmele lui Emir Kusturica, spaniole, devenite celebre o dată cu opera „Carmen” de Ceorge Bizet.

Cântecele lor exprimă patosul trăirilor, farmecul libertăţii de exprimare al celor care, nomazi fiind, nu acceptă nici o îngrădire (fie ea teritorială, lingvistică sau atitudinală).

Componenţa Tarafului Rromak este următoarea: Lavinia Răducanu - voce, Gabi Muzicaş junior, chitară solo, Gabi Muzicaş senior, chitară armonie, Zoltan Manga şi Sandor Patay - vioară, Marcel Novacovici - armonică, Milente Sorin - percuţie, Mihai Vaştag - bas, Loredana Oneţ - voce secundă. 

De menţionat că Taraful Rromak al Casei de Cultură a Municipiului Arad va fi participa la secţiunea off a ediţiei din acest an a Festivalului de Teratru de la Avignon cu un spectacol de muzică ţigănească şi teatru.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite