Arad: Răcirea vremii a pus pe jar autorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Răcirea vremii a pus pe jar autorităţile
Arad: Răcirea vremii a pus pe jar autorităţile

Şi în această iarnă, municipiul Arad va fi în grija societăţii care face în mod tradiţional şi salubrizarea  oraşului.

Autorităţile locale se declară pregătite să intervină în cazul în care iarna îşi va face de cap. În acest sens, există un contract încheiat cu societatea Polaris, care asigură  şi salubrizarea oraşului, firmă  care are 100 de angajaţi pregătiţi să intervină.
„Societatea e pregătită cu 14 pluguri, 10 autospeciale pentru împrăştiat material antiderapant dar şi 800 de metri cubi de nisip şi 500 de tone de sare“, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al primăriei Arad. Aceasta a mai precizezat că SC Polaris are ca atribuţii curăţarea şi transportul de zăpadă de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ.

Prioritatea la intervenţii o vor constitui podurile şi pasajele, urmate de intrările în oraş, intersecţiile principale, zona centrală cu străzile adiacente şi arterele principale, iar mai apoi restul oraşului.

Shopping la utilaje

Încă de la jumătatea lunii trecute, consilierii judeţeni au aprobat planul de măsuri pentru perioada de iarnă şi  suma alocată pentru serviciile specifice.

Astfel, CJ Arad se pregăteşte să achiziţioneze servicii de deszăpezire pentru cinci zone din judeţ: Arad, Criş, Ineu, Sebiş şi Lipova. Valoarea totală aprobată pentru acest tip de servicii la nivelul judeţului Arad este de 1,7 milioane lei, iar din aceşti bani vor trebui menţinuţi funcţionali 800 km de drumuri.

Licitaţia este programată pentru finele acestei luni. Până la stabilirea prestatorilor de servicii, dacă va fi cazul, vor interveni societăţile care întreţin drumurile.

Pregătirile de iarnă,  în cifre

Pentru municipiul Arad, sunt pregătite să intervină 14 pluguri şi 10 autospeciale pentru împrăştierea de material antiderapant. Pe stoc mai sunt 800 de mc de nisip şi 500 de tone de sare. Pentru judeţ, autorităţile au calculat că sunt necesare 21 de echipe, peste 2.500 de metri cubi de nisip de râu şi 250 de tone de sare.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite