FOTO REPORTAJ Vezi în ce hal arată secția de sugari a Spitalului Județean Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia de sugari a Spitalului Judeţean din Arad trece printr-o perioadă de criză fără precedent. Cădiţele sunt vechi de 50 de ani, pereţii scorojiţi, iar saloanele sunt mai tot timpul supraaglomerate.

Conducerea spitalului a cerut ajutorul populaţiei ca să mai poată  renova pe ici pe colo. În urne instalate în farmacii şi biserici,  arădenii sunt invitaţi să doneze bani pentru secţia aflată în sărăcie  lucie. În acest moment, mamele sunt nevoite să cumpere  medicamente pentru sugarii bolnavi, iar bebeluşii riscă să se externeze cu boli contactate în spital.

Solicitări mai multe decât paturi

Secţia de sugari a spitalului din Arad arată ca o secţie de spital  dintr-o ţară subdezvoltată. Are doar 37 de paturi şi mai tot timpul  are solicitări mai multe decât paturi. De când a fost înfiinţat spitalul, în urmă cu aproximativ 60 de ani, aici nu s-au făcut  renovări semnificative.

image

"Sunt cădiţe  vechi de zeci de ani, iar cântarul l-am primit din ajutoare”, a declarat Rujiţa Ciurea, medic primar secţia sugari.
 
De o jumătate de veac, nimic nou nu s-a primit în această secţie,  nici mobilier sanitar, nici aparate
 
 „Dacă ar fi să comparăm secţia  cu una dintr-o ţară civilizată, sigur că noi am arăta ca o secţie din lumea a treia, dintr-o ţară primitivă”, a declarat Cristian Geanta, şef secţie sugari.

image

În această secţie sunt trataţi copiii de până la un an de diferite boli,  de la viroze şi până la indigestii. În saloane de 15 metri pătraţi, în  care sunt puse câte cinci paturi. “Desigur că în astfel de condiţii există  riscul să plece cu alte boli, pentru că e foarte greu să faci igienizarea, pentru că secţia nu e niciodată goală”, a declarat Rujiţa Ciurea, medic primar.
 

Citește mâine, în ediția Adevărul de Seară Arad în ce condiții își veghează mamele copiii bolnavi

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite