Punct de informare turistică pentru străinii care vor ajunge pe Ştrandul Neptun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primăriei au anunţat că intenţionează să amenajeze la intrarea principală a Ştrandului Neptun din Arad, un punct de informare turistică pentru străini.

„Punctul de informare turistică va funcţiona într-o căsuţă special amenajată la intrarea în ştrand şi va oferi informaţii atât despre locaţia în sine, cât şi despre oraş”, a spus Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.

Străinii care vor ajunge în această vară pe Ştrandul Neptun şi se vor adresa personalului din punctul de informare turistică, vor primi hărţi şi pliante care vor conţine informaţii despre ştrand, despre bazinele cu apă termală dar şi programul de funcţionare al locaţiei.

Două bazine cu apă termală
Până la deschiderea ştrandului Neptun a mai rămas mai puţin de o lună, dar pregătirile sunt în toi. În aceste zile încă se lucrează în zona bazinelor, mai ales la cele pentru copii şi bătrâni.

De asemenea, bazinul mic din Zona I va fi adâncit pentru a fi umplut cu apă termală. Totodată, dintr-un capăt în altul al ştrandului a fost săpat un şanţ pentru conductele care vor transporta apa. Dacă în zona bazinelor este mare forfotă, în cea comercială bate vântul. Doar doi, trei comercianţi mai aranjează câte ceva. Pentru ei, ultimii ani au fost destul de grei, pentru că vânzările au fost scăzute.

Tarife noi la bazine

Resuscitarea ştrandului vine cu urmări, în special pentru cei care frecventează zona bazinelor. Municipalitatea promite apă termală în două bazine, apă încălzită de la soare în alte două şi un tobogan nou pentru copii, ceea ce va ridica automat preţul biletului de acces în această zonă. Accesul la bazine îi va costa, de această dată, pe vizitatori, zece lei, faţă de 7,5 lei, cât costa anul trecut. „Biletul va fi valabil pe tot ştrandul, iar în zona bazinelor de copii, tariful va fi mai mic”, a spus Drăghici.

În acest context, arădenii par nemulţumiţi de majorarea care va paşte odată cu începutul noului sezon, în vreme ce comercianţii de pe ştrand vor scumpirea biletului de acces în zona comercială.

„Majorarea tarifului în zona bazinelor ne afectează direct la buzunar. Zece lei zilnic mi se pare o sumă mult prea mare, mai ales dacă vii zilnic la ştrand. Este peste bugetul nostru”, a spus Aurel Chirilă, un arădean.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite