Puhoi de cerșetori prinși „la treabă” de polițiștii locali. Amenzile pentru astfel de fapte sunt între 100 şi 500 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În încercarea de a stopa un fenomen, polițiștii locali s-au pus la amendat cerceștori. În doar câteva ore, acționând în mai multe zone din muncipiu, oamenii legii au reținut și amendat 15 persoane care practicau cerșetoria.

Acțiunea s-a desfășurat ieri la orele amiezii, în mai multe locații din oraș, cunoscute ca fiind preferate de cerșetori.

O parte dintre aceștia erau însoțiți de copii minori. Imediat ce au fost luați la întrebări, polițiștii au constatat că unii dintre ei au stabilit domiciliul în municipiu, iar alții în alte localități din țară.

Contravenienților li s-au întocmit procese verbale de contravenție, în valoare totală de 1.100  de lei, pentru apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte. Amenzile pentru astfel de fapte se sancționează cu amendă de la 100 la 500 de lei.

Polițiștii locali fac un apel arădenilor să nu ofere bani cerșetorilor, aceasta fiind cea mai bună metodă de a eradica, măcar în parte, fenomenul.
„Cu toții dorim să circulăm nestigheriți pe stradă, fără a fi incomodați de persoane care cerșesc. Dacă acestora li se vor da bani, vor fi prezente în continuare în intersecții, în zona centrală și în alte locații din oras.

Poliția Locală Arad are, de altfel, în desfășurare un proiect legat de combaterea acestui fenomen – „Spune nu cerșetoriei” -, proiect prin care se dorește tragerea unui semnal de alarmă privind susținerea de către contribuabili a cerșetorilor pe străzile din Arad”, a declarat Viorica Graur, director executiv al Poliției Locale Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite