Protocol inutil pentru protecția factorilor poștali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Factorii poştali aproape că sunt camuflaţi, de teama tâlharilor, de care nu-i protejează nimeni
Factorii poştali aproape că sunt camuflaţi, de teama tâlharilor, de care nu-i protejează nimeni

După ce în ultimul an, doi factori poştali arădeni au fost tâlhăriţi în plină stradă, poliţiştii de proximitate au hotărât să încheie un protocol de siguranţă cu poştaşii care transportă pensiile şi alocaţiile arădenilor.

Persoanele care le-au căzut pradă tâlharilor nu au încredere în acest proiect şi cred că agenţii de proximitate ar trebui să-i însoţească. În aceste condiţii, potrivit conducerii Poştei Române, câţiva poliţişti vor supraveghea o anumită zonă, în care doi sau trei factori poştali din Arad distribuie banii.

„Am înţeles că poliţiştii vor fi pe fază în zilele în care se distribuie pensia. Doar în cazul în care se va întâmpla ceva, aceştia vor interveni, însă nu vor sta cu noi în permanenţă. Consider că dacă tot vor să ia măsuri, ar trebui ca poliţiştii să ne însoţească peste tot”, a spus Ana Dinu, factor poştal în municipiul Arad.

Tâlhării în cascadă

Poştaşii spun că se tem de siguranţa lor, mai ales după ce au asistat la cele două tâlhării petrecute anul trecut. Doi factori poştali au fost atacaţi în plină stradă şi deposedaţi de 40.000 respectiv 60.0000 de lei. „Cunosc cazul celor doi colegi ai mei şi pot să spun că aceştia se tem şi acuma să plece pe teren singuri. De altfel, meseria noastră este una extrem de riscantă. Niciodată nu se ştie dacă ajungi teafăr şi nevătămat acasă”, a completat poştăriţa Ana Dinu.

Oamenii legii au reuşit să soluţioneze doar unul dintre atacuri, cel de-al doilea hoţ fiind şi acum în libertate.  Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, acest protocol de colaborare între cele două instituţii există de mai mult timp.

„Încă de anul trecut ne-am propus să intervenim pentru paza factorilor poştali, a obiectivelor acestora precum şi în securitatea valorilor. Poliţiştii de la Proximitate vor supraveghea o anumită zonă, în care lucrează câte trei poştaşi”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite