GALERIE FOTO Protestatarii au oferit o masă caldă persoanelor fără adăpost

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care au primit mâncare au fost foarte bucuroși
Cei care au primit mâncare au fost foarte bucuroși

Oamenii fără adăpost care își duc veacul în Gara Arad au primit, sâmbătă seara, o masă caldă, de la cine se așteptau mai puțin. Cei care au dorit să le ofere o bucurie celor 20 de persoane sunt protestatarii arădeni, cei care au stat la începutul anului, zile întregi în stradă pe ger.

 Aceștia deși au fost în fața Gării într-un grup mai restrâns bani cu care au cumpărat mâncare.  Protestatarii  au avut cu ei și pancarte pe care scria: „Si aici este România reală”, Egalitate pentru demnitate”.

Protestatarii au fost conduși de avocatul Eduard Hofmann, care s-a inspirat în demersul său de la o cunoștință care locuieste în Germania, om de afaceri român, care de fiecare dată când vine în Arad le oferă câte o masă celor fără adăpost. Protestatarii au fost sprijiniți în acțiunea lor și de Asociația 21 Decembrie. 

Click pe poză pentru Galerie Foto!

Protestatari pachete Protestatari pachet Protestatari pachete

„Am vrut să arătăm că noi nu suntem tot timpul contra și că vrem ca lucrurile să se schimbe în această țară. Dacă punem mână de la mână, atunci lucrurile pot să meargă mai bine“, au spus protestatarii. Printre cei care au primit o masă caldă se află și Gabriela Mariana, care  are 19 ani. „La vârsta de 6 ani am venit în Gară la Arad, cu mama mea. Am venit din Călărași. A fost ultima oară când am văzut-o pe mama, care m-a abandonat aici. Ea a plecat spre o lume mai bună, în Franța. Acum am 19 ani și trăiesc în Gară, din prostituție și ceșsit. Am fost o perioadă pe la casa de copii. Nu mă ajută nimeni și nu am nici un iubit“, mărturiseste Gabriela. Aceasta spune că își vinde trupul pe sume mici. Pe seară strânge 15 lei, deoarece spune că sunt clienti care îi dau doar 2 lei.

„Nu au nici ei bani. Eu nu sunt de lux, că nu am conditții. Nu am unde să fac dușuri și alte cele. Așa că mă multumesc cu cât primesc”, mai spune tânăra.  În ceea ce priveste mâncarea caldă primită spune că de mult nu a mai mâncat așa ceva.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite