CULMEA PROSTIEI: Autostrada Nădlac-Arad a fost proiectată să treacă prin Ungaria! A luat-o în schimb pe terenuri cu grâu, nedespăgubite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unor surse oficiale, proiectanţii autostrăzii Nădlac-Arad au ajuns cu o porţiune tocmai în Ungaria. Ca să nu se ajungă la un scandal internaţional, constructorii s-au mulţumit cu cel de acasă: au mutat lucrările pe terenurile însămânţate cu grâu ale unor localnici din Nădlac.

Surse din cadrul autoriăţilor au dezvăluit că banda de decelare a autostrăzii Nădlac-Arad ajungea în Ungaria. Pentru a rezolva această problemă, executanţii au băgat şoseaua înapoi în ţara noastră cu aproximativ 50 de metri, potrivit aceloraşi surse.

Primarul localităţii Nădlac, Vasile Ciceac, spune că, în urma întâlnirii dintre proprietari şi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, s-a ajuns la concluzia ca cei afectaţi vor fi despăgubiţi de către cei de la Drumuri.

În baza unui studiu de fezabilitate întocmit în urmă cu mai mulţi ani, Guvernul a despăgubit proprietarii terenurilor pe care urma să treacă autostrada. CNADNR a licitat atât realizarea proiectului tehnic, cât şi a execuţiei, deodată. Însă, când au întocmit proiectul, realizatorii acestuia au proiectat bucla de urcare şi coborâre de pe autostradă foarte aproape de graniţa vestică a ţării noastre.

„Cei de la Drumuri le-au promis nădlăcanilor că vor primi despăgubiri. În cel mai scurt timp va fi emisă o hotărâre de Guvern prin care oamenii vor fi expropriaţi",  spune primarul Vasile Ciceac. În zona unde sunt acum probleme nu se mai lucrează. Totuși constructorii efectuează lucrări la segmentul de autostradă propriu-zis.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite