Profii au interzis în faţa Prefecturii. Primăria nu îi lasă din nou să picheteze.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul profesorilor, care ar fi trebuit luni să picheteze Prefectura Arad a ajuns într-o linie moartă după ce Primăria a invocat prevederile dispoziţiei primarului privind stabilirea locurilor de interzicere a organizării şi desfăşurării adunărilor publice.

Intenţia Guvernului României de a-şi angaja răspunderea pe două acte normative care au iscat nemulţumirile sindicaliştilor din învăţământ: Legea privind salarizarea în 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar şi Legea dialogului social, ar fi trebuit să-I scoată în stardă pe profesorii arădeni luni, între orele 16.00-17.00.

„Răspunsul dat de Primăria Arad a fost unul negative şi de această data. Refuzurile repetate ale Primariei Arad de a aviza favorabil organizarea şi desfăşurarea manifestărilor publice este un abuz de putere”, a spus Dăunţ Ieneşescu, liderul Sindicatului Democratic din Învăţământ. 

Dispoziţia Primarului Municipiului Arad nr. 2475 din 12 mai 2008 prevede interzicerea desfăşurării adunărilor publice de orice fel, pe o rază mai mică de 200 metri faţă de  unităţile de învăţământ, indiferent de categoria lor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite