Profesorii arădeni și cei maghiari colaborează pentru obţinerea de extracte vegetale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Universității de Vest “Vasile Goldiș” au derulat împreună cu Universitatea din Nyiregyhaza (Ungaria) un proiect de cercetare intitulat „Studiul în vitro al unor extracte vegetale de origine naturală, cu accent pe efectul lor potenţial antitumoral”.

„Motivaţia proiectului este determinată de creşterea pe plan mondial a morbidităţii tumorale care determină elaborarea unor terapii antitumorale eficiente. O sarcină importantă este formarea unei strategii nutriţionale, bogată în substanţe active (antioxidanţi), care ar constitui o posibilitate de prevenire a îmbolnăvirilor”, a declarat prof. dr. Endre Mathe, prorector cu cercetarea ştiinţifică la Universitatea din Nyiregyhaza.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt prepararea extractelor vegetale cu potenţial antitumoral şi caracterizarea lor fitochimică, testarea în vitro a fiecărui extract vegetal, respectiv a combinaţiilor acestora şi elaborarea studiului bazat pe rezultatele potenţiale ale cercetării.

Legume, fructe și plante ungurești

„Fazele şi activităţile prevăzute în proiect sunt alegerea şi achiziţionarea plantelor care urmează a fi folosite, iar plantele care vor fi luate în studiu, vor fi selectate de către cei doi parteneri, pe baza literaturii de specialitate şi a experienţei fiecăruia. Se va urmări introducerea în studiu a unor fructe şi legume cultivate pe partea maghiară a frontierei şi a plantelor medicinale din flora spontană a României”, a punctat Aurel Ardelean.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite