Profesorii de la Generală nr.5 depun plângere penală împotriva Inspectoratului Şcolar Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele didactice de la Şcoala Generală nr.5 vor depune în această dimineaţă o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad împotriva inspectorului şcolar general, Mirela Aldescu şi a şefului serviciului plan şcolarizare, Dora Haţegan pentru abuz în serviciu.

easemenea plângerea vizează şi pe cei doi secretari de stat din cadrul Ministerului Educaţiei care au semnat adresa prin care Inspectoratul Şcolar a primit atribuţia de avizare a statelor de plată a cadrelor didactice.

Cadrele didactive de la şcoala respectivă sunt singurii din judeţ care încă nu şi-au luat salariul pe luna ianuarie pentru că IŞJ Arad a refuzat să le semneze statele de plată, deoarece erau calculate pe baza sentinţei 402 câştigată în instanţă şi care a fost respectată  din 2008.

Profesorii consideră că nu există nici o bază legală pentru a nu fi aplicată şi respectată această sentinţă judecătorească şi au refuzat refacerea statelor de plată, conform indicaţiilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Ieri în semn de solidaritate cu poziţia celor de la Generală nr.5, cadrele didactice de la Colegiul Tehnic şi de Protecţia Mediului au început un protest prin purtarea de banderole albe pe mâni.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite