Profesorii trimiși în judecată de către DNA Cluj au fost demiși

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi profesori arădeni trimişi în judecată au predat la Facultatea de Ştiinţe Economice
Cei doi profesori arădeni trimişi în judecată au predat la Facultatea de Ştiinţe Economice

Reprezentanţii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad au informat, în această dimineaţă, că în cadrul instituţiei lor are loc o anchetă internă. Prodecanul şi decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice de la Universitatea de Vest Vasile Goldiş din Arad au fost demişi din funcţie imediat după ce a început urmărirea penală împotriva lor.

Decizia a venit în urma unei întâlniri care a avut loc la nivelul comisei de etică.

„Un colectiv format din trei cadre didactice a fost însărcinat să studieze îndeaproape rechizitoriul întocmit de către DNA Cluj pe numele celor doi profesori. Rezultatul a fost transmis Biroului Senatorial, iar noi am hotărât să luăm prima decizie şi anume să-i demitem din funcţii. La rândul lor, toţi membrii consiliului decanilor au reuşit să studieze comunicatul emis de DNA. Aşteptăm începerea procesului, iar abia după o sentinţă finală a instanţei vom putea lua alte măsuri în ceea ce-i priveşte pe Sabin Ilieşi şi Florin Dumescu”, a declarat, în această dimineaţă, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad, Aurel Ardelean.

Începe procesul

Procurorii DNA Cluj i-au trimis în judecată pe decanul Florin Dumescu şi pe prodecanul Sabin Ilieşi la sfârşitul lunii decembrie 2009. Potrivit acestora, Sabin Ilieşi este acuzat că a participat la mai multe fapte de corupţie, în timp ce Florin Dumescu este trimis în judecată pentru fals material în înscrisuri oficiale. Prima înfăţişare a procesului va avea loc pe 21 ianuarie la Tribunalul din Bistriţa Năsăud.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite