Profesoara bătăuşă s-a retras în medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nuţica Crăciun a fost aşteptată ieri în zadar de Constantin Stan în comisia de disciplină
Nuţica Crăciun a fost aşteptată ieri în zadar de Constantin Stan în comisia de disciplină

Conform regulamentului, activitatea comisiei de cercetare este suspendată pe întreaga perioadă în care dascălul e în concediu.

Profesoara de limba română Nuţica Crăciun a anunţat şcoala generală nr. 2, unde predă şi unde a avut loc incidentul după care a fost acuzată că a lovit o elevă de 12 ani, că este în concediu medical.

„Noi am luat act de absenţa dânsei, iar când a aunţat că este în concediu medical, am suspendat activitatea comisiei de anchetă pe perioada concediului, conform regulamentului care nu permite luarea nici unei măsuri în astfel de cazuri”, a declarat profesor Ramona Sebişan, preşedinta comisiei de anchetă.

Se amână şi ancheta antidiscriminare


Comisia antidiscriminare creată pentru anchetarea plângerilor părinţilor s-a văzut nevoită şi ea să îşi amâne munca. „Ne-am întrunit aşa cum era stabilit şi am făcut un proces verbal de constatare a absenţei profesoarei şi am decis amânarea şedinţelor”, a declarat Constantin Stan, consilier al primarului pe problemele rromilor. Şi Inspectoratul Şcolar este momentan legat de mâini şi de picioare în legătură cu cazul dascălului agresiv. „Verificăm sesizările depuse la adresa profesoarei şi aşteptăm şi un punct de vedere al ei. În ceea ce priveşte cercetarea plângerii penale, noi nu am primit nicio informare încă”, a declarat Nicolae Pellegrini, inspector general adjunct.

Înlocuită de colegi

Intrarea în concediu medical a profesoarei Nuţica Crăciun a dus la suspendarea oricăror demersuri din partea celor care ar trebui să ia o decizie în ceea ce priveşte viitorul acesteia. În plus, colegii săi se văd nevoiţi să suplinească absenţa acesteia la clasă. „Pe perioada concediului de boală asigurăm suplinirea la clasă a cadrului didactic aflat în incapacitate de muncă”, a explicat directorul şcolii, Camelia Păslaru. Până la închiderea ediţiei, profesoara nu a putut fi contactată.

„Am luat act de absenţa colegei noastre şi am suspendat activitatea conform regulamentului“.
Ramona Sebişan, preşedinte comisie  de anchetă

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite