Procurorul protestatar Florin Roman, sancţionat de Consiliului Superior al Magistraturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul protestatar Florin Roman a fost sancţionat prin diminuarea salariului brut cu 10%, pe o perioadă de trei luni. Decizia a fost luată de către Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Astfel, într-un comunicat de presă al CSM se arată că în şedinţa din data de 2 mai 2012, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus admiterea acţiunii disciplinare formulată de Comisia de disciplină pentru procurori împotriva lui Roman Florin Trăienuţ, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, şi i-a aplicat acestuia sancţiunea disciplinară prevăzută de Lege în diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 10 % pe o perioadă de trei luni.

Procurorul a fost sancţionat pentru prima intervenţie telefonică, când a intrat în direct la un post de ştiri. Atunci el a adus acuzaţii grave la adresa guvernanţilor.

Acest lucru s-a întâmplat după ce inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila săvârşire a două abateri disciplinare şi anume „desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuţiilor de serviciu” şi „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu.”

Procurorul Florin Roman  spune că se gândeşte să facă recurs.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite