Proces final pentru Răchită, Moldovan, Șuteu, Topa și Stăniș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inculpații vor afla săptămâna viitoare sentința în dosarul în care sunt acuzați de șantaj, lipsire de libertate și constituire, aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat.

În același dosar, Ioan Vivi Fizidean, cel care a și înaintat autodenunțul în acest dosar, cu puțin timp înainte ca faptele să fie prescrise, a fost condamnat încă de la prima înfățișare. După ce el singur s-a acuzat de aceleași fapta, magistrații l-au condamnat la patru ani de închisoare. Faptul că și-a recunoscut vina, a cântărit greu în fața instanței și limitele de pedeapsă s-au micșorat considerabil.

Toate ședințele de judecată s-au desfășurat așadar, în lipsa lui Fizidean și doar doi dintre inculpați au fost mereu prezenți: Ovidiu Răchită și Florin Moldovan.

Astăzi, deși inițial ședința fusese programată pentru ieri, a avut loc ultima înfățișare în fața instanței. Au fost audiați ultimii martori, foști angajați ai societăților comerciale împrumutate de Fizidean cu camătă, și avocații au ținut pledoariile finale.

Cei doi inculpați, Răchită și Moldovan, au susținut încă odată că ei au dat bani împrumut lui Fizidean, însă nu au participat la amenințări sau sechestrări, așa cum susține Fizidean, lucru confirmat atât de martori cât și de părțile vătămate, care l-au indicat doar pe Fizidean ca fiind singurul autor al amenințărilor și diferitelor forme de șantaj.
Instanța a stabilit ca vineri, 12 august, să aibă loc ultima ședință de judecată, când cei inculpați vor afla sentința.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite