Primul Bac supravegheat video s-a soldat cu probleme în judeţul Arad: doi elevi au fost eliminaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vreme ce unii absolvenţi spun că noua metodă de supraveghere a examenului de bacalaureat este una extrem de eficientă, alţii se plâng şi consideră că sunt supuşi unui stres continuu.

În acest an, probele naţionale de bacalaureat se desfăşoară, în fiecare şcoală, sub supravegherea camerelor video. Potrivit candidaţilor, subiectele din acest an au fost unele extrem de grele.

“Faţă de ce am făcut la simulare până acum, la examen mi se pare că am primit subiecte mult mai grele. În plus de asta nu am putu mişca deloc în sală, din cauza camerelor. Şi supraveghetorii au fost mult mai aspri ca în alţi ani, ce am auzit de la colegii mai mari”, e de părere Mihai Crăciun, absolvent.

Eliminaţi din sala de examen

Doi candidaţi din judeţul Arad la examenul naţional de Bacalaureat au fost eliminaţi. Aceştia nu vor mai putea susţine acest examen până anul viitor în toamnă. Este vorba despre două eleve, care au copiat în timpul examenului şi au fost prinse de supraveghetori: o absolventă de liceu din Gurahonţ şi o absolventă din Pecica, care au fost surprinse în timp ce se inspirau din fiţuici.

“Din cauza camerelor sunt foarte stresaţi şi nu ne putem concetra. Este absurdă această metodă. Ne pierdem pur şi simplu. Nu cred că este o ideea prea bună”, a spus Ioana Covalschi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite