Arad: Primul clopoţel a emoţionat bobocii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îmbrăcaţi de sărbătoare şi cu ghiozdanul pe umeri, micuţii au schimbat grădiniţa cu şcoala. Ca în fiecare an, sunetul clopoţelului, întâlnirea cu colegii şi dascălii, dar şi poveştile despre vacanţă, sunt momente unice petrecute în curtea şcolilor.

Primul clopoţel a sunat în această dimineaţă pentru mii de elevi din şcolile arădene. După o săptămână grea, în care părinţii s-au străduit să le cumpere elevilor cele mai frumoase rechizite, iată că momentul mult aşteptat a sosit. Emoţii, flori, agitaţie, bucurie şi obraji îmbujoraţi, cam aşa poate fi descrisă, în doar câteva cuvinte, atmosfera de începere a noului an şcolar, la Şcoala Generală „Avram Iancu” din Arad.

Bobocii au ajuns primii la şcoală
Îmbrăcaţi cu haine noi şi elegante, cu ghiozdanul pe umeri şi cu braţele pline de flori, bobocii claselor întâi s-au grăbit să fie primii elevi care intră pe poarta şcolii. Emoţiile micuţilor au fost transmise şi către părinţi, care abia că şi-au putut stăpâni lacrimile de fericire.
Ioana Suciu este una dintre miile de bococi care au devenit astăzi elevi. A aşteptat cu nerăbdare să se facă ora opt pentru a ajunge în clădirea impunătoare despre care a auzit, spune ea, numai lucruri bune. „La şcoală o să învăţ să scriu, să citesc, să compun, să cânt şi să desenez. Am aşteptat de mult această zi şi abia aştept să o cunosc pe doamna învăţătoare. Mi-am pregătit ghiozdanul de aseară cu tot ce am nevoie în prima zi de şcoală. Când o să fiu mare, mi-ar plăcea să devin avocată, să-i ajut pe oameni”, a spus azi dimineaţă Ioana Suciu.

Sunetul primului clopoţel
Curtea şcolii a fost plină de boboci, care mai de care mai fericiţi. Pentru ei, ziua de astăzi a fost cu totul specială. Au auzit primul clopoţel, şi-au cunoscut învăţătorii, colegii şi au ascultat cu atenţie vorbele rostite de directorul şcolii. Ajunşi în sălile de clasă, elevii s-au aşezat în bănci şi au aşteptat să-şi cunoască dascălul.
Clasele au fost special amenajate pentru a-şi întâmpina cu multă dragoste elevii. Flori şi cărţi pe fiecare bancă, iar pe tablă urarea „Bun venit”. Au urmat apoi câteva ore în care fiecare elev nou s-a prezentat, iar învăţătorii au înmânat micuţilor primul orar.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite